Alimentatia naturala pentru bebelusi

Share Button

Alimentatia naturala este extrem de importanta atat in cazul adultilor, dar mai ales in cazul bebelusilor. Cei mici sunt extrem de sensibili, iar conservantii folositi in alimentele pe care le gasim in comert le pot dauna mai mult decat ne putem da seama. Tubul digestiv al bebelusilor nu este complet dezvoltat, tocmai de aceea alimentatia sa trebuie sa fie nu doar naturala, cat mai ales corecta.

Diversificarea alimentatiei incepe pentru bebelusii alimentati la san odata cu varsta de 6 luni, in timp ce alimentatia diversificata in cazul bebelusilor alimentati cu lapte praf se poate face de la varsta de 4 luni. Bebelusii ajunsi la aceasta varsta, trebuiesc alimentati corect si mai ales natural. Medicul pediatru care are in grija copilasul este cel mai in masura si va trebui sa va adresati acestuia pentru a-l alimenta pe cel mic corect. De retinut ca alimentatia nu se incepe brusc, ci se face treptat, bebelusului trebuie sa i se ofere timp pentru a se adapta la noile gusturi. Adesea din prea mult entuziasm mamele incep alimentatia cu cantitati mari, lovindu-se la un moment dat de refuzul celui mic sau chiar de diverse probleme de sanatate.

alaptarea pruncului

Copilasii de patru luni incep cu supite cu o consistenta scazuta, preparate in casa. Supitele trebuie sa fie cat mai simplu preparate prin folosirea unui singur ingredient, urmand ca in timp mai multe ingrediente sa poata fi adaugate. O alimentatie corecta si naturala constituie baza organismului adult si va recomandam sa nu faceti experiente atunci cand bebelusul a ajuns la varsta la care isi poate incepe diversificarea.

Meniul pentru grupele de varste este strict si trebuie respectat de tinerele mame, care cu multa rabdare si perseverenta vor reusi sa il ajute pe cel mic sa deprinda gusturile noi. Nu trebuie sa va grabiti si nici nu trebuie sa intrati in panica daca cel mic refuza sa se alimenteze, totul tine de rabdarea si perseverenta dumneavoastra. Trebuie sa retineti ca in cazul in care cel mic refuza un aliment, va trebui sa renuntati la acesta si sa il readuceti in alimentatie peste cel putin doua zile, totul trebuie facut cu tact, iar daca va grabiti este posibil ca cel mic sa refuze complet diversificarea sau sa o intarzie mai mult decat este cazul.

Mamele trebuie sa se intereseze asupra alimentelor permise celui mic si sa se inarmeze cu extrem de multa rabdare, pentru ca dupa cum s-au obisnuit deja, cresterea unui copil nu este una usoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *