Banci de celule stem, pro si contra

Share Button

In ultimii ani, o data cu descoperirea celulelor stem, subiectul a capatat o amploare greu de imaginat cu 10-20 de ani in urma. Deja din ce in ce mai multi parinti,  doresc sa recolteze celule stem din sange placentar la nastere pe care sa il depoziteze intr-o banca de celule stem, in cazul in care copilul lor a aea nevoie ulterior de aceste celule stem pentru a se trata de o afectiune ce poate fi tratata astfel.

Multe laboratoare de cercetare din intreaga lume au inceput studii privind utilizarea celulelor stem in tratarea diferitelor afectiuni, se fac studii pentru a se cauta noi surse de celule stem viabile, pentru ca sangele placentar nu este accesibil oricui, astfel s-au facut pasi importanti in extragerea de celule stem , din piele, testicule, ovare, dantura etc.

Asa ca au inceput sa apara si firme care au construit banci de celule stem, si alte companii care se ocupa de recoltare si prelucrare.

Acum cativa ani se puteau depozita celule stem doar in cateva banci de celule stem din strainatate, si de cativa ani au inceput sa fie construite din ce in ce mai multe banci de celule stem, cateva si la noi in tara.

Unii parinti prefera sa apeleze la firme ce depoziteaza celulele stem la banci din strainatate, pentru ca zic ca sunt mai sigure, ca au traditie, altii prefera sa apeleze la banci de celule stem de la noi, pe considerentul ca aceste banci de celule stem sunt mai noi, si utilizeaza tehnologii mai moderne, sau ca in caz de necesitate se poate accesa mult mai repede celulele stem depozitate aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *