Cosmetice BIO pentru bebelusi

Share Button

cosmetice bioInainte de a cumpara cosmetice bio pentru bebelusi trebuie sa tinem seama de faptul ca suprafaţa pielii copilului este mare în raport cu greutatea lui corporală şi tot ce aplicăm pe pielea delicată a bebeluşului sau copilului mic se absoarbe cu efect mai mare decât în cazul adulţilor.

Pentru igiena bebeluşului trebuie să utilizăm produse care îndepărtează delicat impurităţile de pe piele şi de pe păr, fără să agreseze, care să nu conţină substanţe detergente sintetice, eventual şi parfumate sintetic.

Iar la schimbarea scutecului trebuie să utilizăm produse care să calmeze, să protejeze pielea lor fragilă, să prevină iritaţiile sau să le trateze pe cele apărute deja, să menţină nivelul natural de hidratare cutanată şi să diminueze riscul de eritem.

Inainte de a cumpara cosmetice bio pentru bebelusi, trebuie să verificăm daca este certificat de un organism autorizat şi să citim detaliile care indică faptul că toleranţa produsului a fost testată sub control dermatologic şi pediatric.

Cateva sfaturi utile :

Cum protejam gurita bebelusului

Asa cum te speli pe dinti in fiecare zi, si gurita bebeluslui trebuie curatata. Resturile de lapte sau mancare care raman pe gingie pot irita atat gingia cat si mucoasa bucala.  Copiii foarte mici nu îşi pot clăti încă gura. Totuşi, este important să le periaţi dinţii de la apariţia primului dinţişor. Pe la trei sau patru ani, va începe să se spele şi singur pe dinţi.

Recomandam folosirea unui gel de dinti pentru copii. Nu e nevoie să aplicaţi un „rând” de gel, o cantitate de mărimea unui bob de mazăre fiind suficientă. Gelul de dinţi pentru copii poate fi înghiţit fără nici un pericol – datorită compoziţiei sale naturale nu vor exista efecte secundare nedorite.

Fata bebelusului tau merita ce e mai bun

Fata bebelusului se curata zilnic, cu o carpa curata inmuiata in apa calduta. Se insista mai mult pe zona din jurul gurii care se poate irita de la resturile de lapte. Pielea sensibila si subtire a bebelui nu se spala cu sapun. Cosmeticele bio pentru copii, foarte la moda acum, sunt cele mai potrivite.

Recomandam o crema faciala hidratanta cu galbenele. După băită, aplică puţină cremă de fată cu gălbenele pe faţa copilului, fără a uita de urechi şi buze. Recomandăm aplicarea ei şi pe mâini.

Sampon bio pentru bebe

Parul bebeluslui se spala in timpul baitei, cu un sampon bio natural si delicat. Samponul se maseaza usor pana face spuma, apoi se clateste cu grija, pentru a nu irita ochisorii. Daca observi cruste sau eruptii pe pielea capului, adreseaza-te medicului.

Ai folosit cosmetice bio pentru bebe pana acum? Spune-ne si noua!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *