Cum sa indepartati cerneala de pe un scaun auto

Share Button

Un scaun auto este folosit de catre un copil din primele zile de viata pana in momentul in care implineste varsta de 12 ani, moment in care poate sa renunte la scaunul auto pentru minori si sa calatoreasca cu autovehiculul exact ca si adultii, adica intr-un scaun auto normal, cu centura de siguranta.

Iar un copil care are varsta de 7-8 ani poate oricand sa pateze un scaun auto cu cerneala. Cerneala nu este ca alte substante care pot pata scaunul auto nichiduta, ci este mult mai greu de scos. Exact ca si uleiul, cerneala daca nu este scoasa in timp util, nu mai este scoasa deloc din tesatura. De aceea, daca observati ca scaunul auto a fost patat de catre micut cu cerneala de la un stilou care a curs sau pur si simplu pentru ca micutul si-a incercat talentele pe scaunul auto, luati-l imediat la spalat.

scaun a

Vizati doar aria murdarita de cerneala, nu intreg scaunul. Nu are rost sa udati tot scaunul numai pentru ca acesta are o pata de 2 cm diametru in stanga sau in dreapta. Udati o carpa curata cu incercati sa eliminati cat se poate de mult pata de cerneala. Nu udati prea tare suprafata scaunului totusi, pentru ca riscati sa imprastiati cerneala mai mult, si sa o faceti chiar mai greu de scos. Dupa ce ati umezit locul cu pricina, luati o alta carpa pe care o imbibati in alcool.

Stergeti din nou pata de cerneala cu carpa umezita in alcool, si chiar lasati-o cateva minute deasupra petei. Apasati in zona respectiva, pentru a lasa alcoolul sa intre in tesatura si sa distruga cerneala. Alcoolul ar trebui sa elimine pata de cerneala in maxim jumatate de ora. Nu intrerupeti operatiunea cu carpa udata de alcool pana ce nu dispare pata. O alta substanta care sa elimine cerneala nu exista.

Cand pata a disparut, luati o alta carpa curata, umeziti-o intr-o solutie formata din apa calda si otet si stergeti zona afectata. Otetul este mult mai putin alcoolizat decat spirtul, de aceea este recomandat a fi folosit dupa operatiunea de mai devreme. Cand nu se mai vede nicio urma de cerneala pe tesatura, luati un servetel sau o carpa foarte absorbanta pentru a elimina excesul de umezeala. Iar la final, lasati scaunul auto in balcon sau undeva unde sa existe un curent puternic de aer, pentru ca acesta sa se usuce repede.

One thought on “Cum sa indepartati cerneala de pe un scaun auto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *