Cum sa iti dezvolti carisma?

Share Button

carismaAti obosit tot incercand sa va impuneti, dar fara rezultat? Sunteti plina de idei, aveti o adevarata personalitate creatoare, dar va este frica de greseli si de esec? Aflati cum puteti sa va dezvoltati carisma si cum sa indrazniti sa va spuneti opiniile.
Desigur, esti simpatica: asta este o calitate pe care ti-o recunoasc cei dragi, dar nu o poti pune in practica si cu persoane necunoscute. Daca interlocutorii tai te remarca foarte putin asta inseamna ca iti lipseste o calitate esentiala: carisma.

Dezvolta-ti increderea in tine

Te intimidezi cand trebuie sa vorbesti in public, si preferi sa taci pentru a evita sa te confrunti cu aceasta situatie? Te-ai saturat de ceea ce impune rolul de persoana tacuta? Ar trebui sa stii cum sa-ti aperi si sa iti afirmi parerile si ideile. Orice situatie necunoscuta trebuie sa o abordezi cu incredere, si cu o atitudine care sa inspire respect pentru ceilaltii. Daca dorinta ta de schimbare este reala, atunci ar trebui sa ajungi acolo. Pentru a te impune in fata celorlati, trebuie mai intai sa te impui tie, adica, sa iti dezvolti increderea in tine. In cele mai multe cazuri, rezultatele sociale de inhibare apar de teama de a nu fi criticat si judecat, si, prin urmare de a nu mai fi apreciat. Aceasta dependenta de privirea celorlalti exprimat lipsa de stima de sine. Recastigarea increderii in sine este un pas esential, daca doresti sa iti dezvolti carisma.

Accepta ca nu esti perfecta

Trebuie sa alegi sa intri in contact cu anumite persoane in loc sa le eviti. Trebuie sa indraznesti sa iei initiativa, fara a astepta ca cineva sa vina la tine. Desigur, aminteste-ti ca trebuie sa alegie momentul, pentru a nu deveni o pacoste. Va fi foarte confortabil, daca te vei purta cat mai natural posibil.
Nu cauta in permanenta sa atingi perfectiunea. Daca acesta este cazul tau, probabil ca frica de a-i dezamagi pe ceilalti, nu iti va permit sa vorbesti decat daca ai ceva genial de spus. Iar acesta este un caz foarte rar ( momentele noastre de geniu, sunt de fapt destul de limitate!), si astfel devi in mod constant din ce in ce mai dezamagita de tine si iti va slabit mai mult increderea in fortele proprii.
Invata sa fii mai putin perfectionista, indrazneste sa iti asume riscuri si acorda-ti dreptul de a nu reusi la inceput.

Se poate invata sa ai carisma

Comunicarea non-verbala cu privire la atitudini, gesturi, expresii faciale, se stie ca are un impact la fel de mare ca si continutul mesajului verbal. Ai nevoie sa cunosti mai bine aceste mesaje implicite pe care le transmiti interlocutorului, cu scopul de a le controla. Priveste cu atentie persoanele pe care le simpatizezi, si decodifica atitudinile, comportamentul, si strategiile lor. Fara a fi neaparat nevoie sa incerci sa le imiti, te poti inspira pentru a-ti crea propriul mod de comunicare. Daca acest comportament nou iti va permite sa iti imbunatatesti carisma, ar trebui sa se incadreze cu usurinta in personalitatea ta!

Propranolol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *