Detalii importante când organizezi o petrecere pentru copii

Share Button

Mulţi părinţi au experimentat de nenumărate ori stresul oraganizarii unei petreceri pentru copii.

Dacă îţi propui să organizezi o petrecere pentru copii, acasă şi nu la un loc special pentru petreceri, ţine cont de următoarele detalii care sunt esenţiale pentru ca totul să fie bine organizat, copiii să se distreze şi niciun adult să nu îşi facă griji.

În primul rând, nu complica lucrurile inutil. Copiii nu au nevoie de ceva sofisticat pentru a se simţi bine şi pentru a se distra. Un loc cât mai deschis în care să se poată desfăşura, câteva cântecele pt copii, câteva gustări şi cât mai mulţi prieteni sunt toate elementele unei petreceri reuşite pentru copii. Nu pierde vremea cu invitaţii, tematica pentru petrecere sau animatori – copiii abia vor remarca astfel de detalii.

cantece frumoase pentru copii

Amenajează locul

Pentru ca petrecere se desfăşoară acasă, atunci spaţiul este, cel mai probabil, destul de limitat. Alege o cameră în care se va desfăşura petrecerea şi eliberează cât mai mult spaţiul. Încearcă să organizezi puţin piesele de mobilier, strânge obiectele de care s-ar putea accidenta şi lasă-le la dispoziţie pe cele pe care le-ar putea folosi fără probleme în jocurile lor, cum ar fi pernele, de exemplu.

Mâncarea pentru petrecere

Din nou nu este cazul să complici foarte mult lucrurile. La o petrecere pentru copii pe care o organizezi acasă sunt suficiente câteva gustări, de preferat cât mai sănătoase, dulciuri şi fructe. Copiii nu vor avea timp să se aşeze la masă pentru a mânca preparate elaborate, iar tot ce se poate mânca “în fugă” va fi pe deplin apreciat de micuţii petrecăreţi.

Muzica

Un detaliu important la o petrecere pentru copii este muzica. Alege muzica pentru petrecere în primul rând, în funcţie de vârstele copiilor. Pentru ca toţi să o aprecieze, muzica ar trebui să fie cât mai diversă. Încearcă să faci un mix între cântece pentru copii, piese clasice, melodii din desene animate cunoscute şi îndrăgite şi, evident, hiturile momentului pe care le cunosc toţi copiii.

Activităţi

Pentru ca petrecerea să fie o reuşită, gândeşte-te din timp şi la o serie de activităţi pe care le-ar putea face copiii. De cele mai multe ori vei vedea că nu au nevoie de idei de distracţie, creativitatea lor fiind mult mai mare decât a adulţilor atunci când vorbim de metode de a se distra. Cu toate acestea, poţi pregăti câteva materiale pentru construcţii, jocuri educative , o animaţie la care se pot uita toţi invitaţii la petrecere sau le poţi pregăti cele necesare pentru a face un karaoke.

Cadourile de plecare

Chiar dacă se obișnuieste ca darurile le primească un sărbătorit, copiii invitaţi la petrecere pot rămâne impresionaţi şi plăcut surprinşi dacă la plecare vor primi un cadou neaşteptat de la cel care a găzduit petrecerea. Cadourile pe care le pregăteşti pentru cei care au fost la petrecere nu trebuie să fie costisitoare sau să îţi ia mult timp pentru a le procura. Pot fi, de exemplu, jucării micuţe, figurine sau dulciuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *