Diabetul si cactusul Nopal

Share Button
Diabetul si Cactusul nopal

Cactusul nopal

Studiile clinice privind utilizarea cactusului Nopal in tratamentul diabetului au fost efectuate in principal, intre 1983 si 1992 de catre o singura echipa de cercetatori din Mexic. Aceasta limiteaza foarte mult sfera de aplicare a acestui produs, mai ales ca numarul de subiecti a fost mic (94 diabetici si 43 de subiecti sanatosi) si ca metodologia a fost slaba (fara repartitie aleatoare, absenta frecventa a unui grup placebo ).

In cele mai multe studii au utilizat specia de O. streptacanta. Planta de nopal a fost uscata pe gril pentru a atenua efectele unei scaderi a glicemiei (hiperglicemie orala indusa) la pacientii cu diabet .

Cactusul nopal nu a demonstrat nici un efect asupra glicemiei la persoanele sanatoase, cu exceptia cazului de hiperglicemie, cand le-au fost injectata glucoza. In schimb, cercetatorii austrieci au observat o scadere a glicemiei la pacientii fara diabet si slabi care sufera de hiperlipidemie. Ei au consumat 250 g pe zi, de pasta de fructe din O. robusta timp de 8 saptamani.

Ca multe produse de sanatate naturiste, bogate in fibre alimentare, se pare ca, nopalul actioneaza, in principal prin scaderea absorbtiei de glucoza. Potrivit studiilor, unele polizaharide de O. ficus-indica si O. streptacantal ar putea avea, de asemenea, un efect hipoglicemiant, independent de actiunea fibrelor mucilaginoase.

In timpul unei studiu preliminar publicat in 2010, s-a verificat efectul unui extras din soiul Opuntia ficus-indica. Acest tratament nu a avut decat efect placebo asupra nivelului de glucoza din sange la 29 de subiectii obezi cu risc de diabet. Cu toate acestea, in timpul unui test, cu o doza unica in cadrul aceluiasi studiu, nopalul a fost mai eficient decat efectul placebo la subiectii care au luat extract de nopal cu 30 de minute inainte de a bea un lichid care contine 75 g zahar. Raspunsul glicemiei a fost mai mare decat la cei cu placebo. Acest lucru sugereaza o scadere acuta a glicemiei, dupa un repaus.

Se gasesc suplimente alimentare ce au in compozitie cactusul nopal, un astfel de produs este Nopalin Calivita. Acest supliment alimentar poate fi gasit in magazinele Calivita.

One thought on “Diabetul si cactusul Nopal

  1. Interesant 😕 Eu n-am avut-o niciodata cu cetuhistele astea. Cu toate ca atunci cand eram mica bunica tot ma punea sa iau tot feluri de chestiute de genul acesta. Acum folosesc un sampon d’asta naturist care-si face treaba bine, deci banuiesc ca e ceva si de produsele naturiste, nu?:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *