Invata sa devii mai intuitiva! Cum sa iti asculti intuitia?

Share Button

intuitiaIntuitia nu este un cadou rezervat doar pentru cateva persoane alese. In schimb, aceasta putere nu asteapta decat sa fie descoperita si dezvoltata pentru a te imbogati si a-ti face viata mai usoara. Dar, pentru aceasta trebuie sa iti reiei contacul cu tine insati si sa inveti sa iti asculti instinctele.

Se spune adesea ca femeile au un „al saselea simt”: o voce interioara, care le face sa ghiceasca intentiile interlocutorului, care le ajuta sa isi dea seama daca trebuie sa avanseze in relatie, discutie sau, invers, care le avertizeaza ca ceva nu este in regula. Nimic supranatural, dar ar trebui sa il accepte, cu usurinta, sa il asculte si sa ii acorde increderea pe care o merita acest “simt”.

Asculta-ti vocea interioara

Intuitia este ca o memorie: ea ne ofera in permanenta informatii, fara sa ne dam seama de fapt si folosim aceste informatii imediat sau, invers, le ingropam intr-un colt intunecat al creierului nostru. Dar cel mai bine este sa constientizezi acest lucru si sa iti asculti sentimentele, pentru ca intuitia ta sa fie mult mai fiabila si eficienta.

Al saselea simt rareori ofera informatii gresite, interpretarea ta poate fi gresita, pentru ca refuzi sa te lasi condusa de ceea ce simti. „Instinctul” tau, iti va porunci sa te fereasti de un individ care pare foarte amabil si palcut. Si tot aceasta te va conduce la un altul pe care nici nu l-ai observat. Ai incredere, si permite-i instinctului tau sa te calauzeasca.

Gaseste-ti starea intuitiva

Este o stare de asteptare care permite intuitiei sa se exprime liber. Relaxeaza-te, respira incet si profund. Incearca sa te concentrezi mental, si cu o imagine care te va ajuta la crearea unui vid. Daca ai orice emotii (furie, frica, tristete …), sau crezi ca trebuie sa te gandesti din obligatie („Eu trebuie sa …”), nu esti intr-o stare mult mai intuitiva.

Decripteaza „mesajele”

Vorbim de mai multe ori in aceeasi zi, despre o persoana sau despre un loc? Un cuvant revine neincetat (in lectura la, intr-un film) in jurul tau? Incearca sa descifrezi sensul sau. Treptat, observa ca in jurul tau, coincidentele se multiplica, vei observa si vei caute sa vezi un „semn”.

Cu toate acestea, nu te asteapta la un mesaj clar sau la un raspuns simplu: intuitia nu este clara si limpede, organizata in propozitii sau intr-un film. In schimb, ea se exprima in metafore, imagini si simboluri. Ca un mesaj codat, treptat, intuitia va trebui tradusa, va trbui sa iti se dea un sens. Se intelege ca aceasta este validitatea interpretarii tale, care va face ca informatiile tale intuitive sa fie „adevarate” sau „false”.

Creeaza-ti propria baza de date

A-ti asculta intuitia este ca atunci cand inveti sa te exprimi intr-o limba straina, dar care este formata din simboluri (marea, o femeie in alb, flori, culoarea verde …), toate pot avea semnificatii diferite, in functie de persoana si context. Deci, ai nevoie sa iti creezi propriul „Dictionar intuitiv”. Incearca sa scrii intr-un carnetel mic, toate intuitiile tale cu privire la: ce intrebari te framanata, si ceea ce ai vazut ca apare in mod constant, ce simboluri reapar si ce se intampla in continuare?  Treptat, dictionarul va creste si te va ajuta sa vezi clar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *