Plansele de colorat pentru copii – un cadou primit mereu cu bucurie

Share Button

Una dintre activitatile principale ale celor mici este, fara indoiala, desenul, dar cand sunt prea mici sunt multumiti cu sa coloreze diferite desene, deoarece este relativ usor de inteles. Fie ca micutii aleg creioanele sau creta colorata, acuarelele sau carioca, desenul este poate sa fie cea mai fidela reprezentare a micului lor univers intern, de asemenea reprezentarea dorintelor sau a diferitelor vise, transpuse pe aceste planse.

Plansele de colorat  reprezinta universul copiilor!

planse de colorat

Alte desene pe caricatura-ta.ro

Deoarece copiilor le place atat demult sa deseneze si sa coloreze, micile accidente par a fi de neobservat, atunci cand adultii descopera cu uimire si incantare in desenele celor mici, precum: schitele peisajului preferat, imaginea familiei ideeale, jucariile favorite transpuse pe plansa sau, de ce nu, tabloul unei lumi fantastice, in care eroii lor preferati traiesc intr-o splendida armonie a culorilor.

In plus, dincolo de placerea copiilor de a se descrie pe ei si pe cei din jur prin felul cum coloreaza un desen, acest mod de a se exprima reprezinta, cu siguranta, o activitate care dezvolta inteligenta, personalitatea si creativitatea celor mici, iar a-i incuraja sa deseneze este, evident, cea mai buna optiune, de aceea este indicata indrumarea copiilor catre desen.

De un real ajutor in acest sens sunt plansele de colorat specifice varstei, iar acestea se pot gasii, din fericire, intr-o gama extrem de diversificata. Concepute special pe categorii de varsta, plansele de colorat abordeaza teme dintre cele mai diverse: de la personajele preferate din desenele animate, pana la cele mai cunoscute animalute sau cele dedicate sarbatorilor de peste an, Craciunul, Pastele, ziua de 1 Iunie si de ce nu ziua de 8 martie.

Asadar, indiferent de preferintele celor mici in ceea ce  priveste tema aleasa, parintilor nu le ramane de facut decat sa le ofere copiilor, cu orice ocazie, plansele de colorat preferate, iar restul sa lase in seama imaginatiei lor, pentru ca micutii nu duc niciodata lipsa de ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *