Povesti vesele pentru copii

Share Button

Va aduceti aminte de perioada copilariei cand adorati sa vi se citeasca povesti seara inainte de culcare? Eu nu imi aduc aminte daca parintii mei imi citeau povesti, iar bunicii mei nu prea stiau sa scrie si sa citeasca bine si doar imi spuneau povesti din amintiri sau imaginate de ei (si stiau multe), si pana la 6-7 ani am locuit mai mult la bunici asa ca acolo a fost sursa principala de povesti.

Dupa ce am inceput scoala si am invatat sa citesc singur, imprumutam foarte des carti de la biblioteca si citeam multe povesti pentru copii, iar cu timpul am trecut la carti de aventuri si chiar romane, cand aveam timp citeam si o carte pe zi.

copii mofturosi la masa

Stand acum si meditand la acea perioada imi dau seama ca acele povesti pentru copii au avut un rol in dezvoltarea mea intelectuala, poate ele sunt „inovate” de setea de lectura, poate daca nu mi se spuneau povesti cand eram copil, nu as fi ajuns sa citesc atat de multe carti.

Doresc si eu sa la randul meu sa dezvolt la copilul meu setea de lectura, asa ca incercam sa ii citim cat mai des povesti pentru copii si cand nu avem timp suficient sa ii punem povesti audio, deja nu vrea sa mai adoarma seara daca nu asculta o poveste.

Trebuie sa intervina si responsabilitatea alegerii povestilor, pentru ca sunt si povesti care nu sunt tocmai benefice, de exemplu acum cativa ani am cumparat o carte frumos colorata cu un titlu dragalas, dar cand am inceput sa citesc pe la jumatatea povestii vorbea de sinuciderea copilului si cum scapa astfel de griji. Am luat cartea si i-am dat foc, chiar daca costase o suma serioasa. Va dati seama ca un copil poate lua de bun un astfel de exemplu si datorita unor povesti, scrise de niste iresponsabili se poate ajunge la o tragedie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *