Resveratrolul lupta impotriva obezitatii

Share Button

resveratrolulObezitatea este o problema aparuta pe intregul glob, din cauza alimentatiei fast-food. Experienta arata ca un element natural, resveratrolul, ar putea reduce senzatia de foame si, prin urmare, cresterea in greutate. Dar cand este necesar un supliment alimentar de resveratrol?

Avand in vedere faptul ca obezitatea afecteaza tot mai multi oameni din intreaga lume, trebuie gasite solutii pentru a limita expansiunea. Boala este intr-adevar, responsabila pentru multe probleme de sanatate, cum ar fi diabetul de tip 2 sau bolile cardiovasculare, si, uneori, duce la moarte prematura. Si resveratrolul se pare ca ofera un mic ajutor.

Din cauza lipsei de echilibru intre aportul alimentar si consumul energetic, se induce cresterea in greutate prin acumularea de lipide in tesutul adipos. Daca pentru unele persoane consumul alimentar excesiv duce doar la o crestere moderata in greutatea, pentru altii un aport excesiv de alimente duce la obezitate. O mai buna intelegere a mecanismelor de stocare si utilizare a rezervelor ar putea deschide portile pentru noi terapii.

Resveratrolul este un polifenol natural, gasit in diverse fructe, cum ar fi struguri, alune si dude, si se acumuleaza in vin rosu. Efectele sale benefice asupra cancerului si a bolilor cardiovasculare sunt deja cunoscute, dar acest element este, de asemenea, capabil de a activa o enzima implicata in homeostazia glucozei si metabolismul lipidic, enzima numita SIRT1. In mod evident, acesta este capabil de a arde calorii. Studii anterioare au aratat, de asemenea, efectele anti-obezitate ale unui aport de resveratrol pe soareci modificati genetica pentru a dezvolta o puternica crestere in greutate.

Doua echipe de cercetare au dovedit si ele efectele anti-obezitate ale resveratrolului asupra primatelor. Ele au efectuat studii pe lemur gri (Microcebus murinus, familie de lemuri), care are distinctia de a dezvolta obezitate sezoniera. In timpul iernii sau in prezenta unei perioade scurte de lumina pe zi (de 6 la 8 ore de lumina pe zi), acesti lemuri isi pot dubla greutatea in doar cateva saptamani. Cercetatorii au folosit aceasta curiozitate pentru a dezvolta un experiment: au expus lemurii la iarna artificiale (zile scurte) timp de 5 saptamani si au observat comportamentul de hranire si metabolismul, in prezenta resveratrolului ca un supliment alimentar (200 de miligrame pe kilogram pe zi).

Lemurii tratati in fiecare zi cu resveratrol au luat in greutatede cinci ori mai putin decat lemurii carora nu le-a fost administrat resveratrol! Acest lucru este rezultatul a doua fenomene. Pe de o parte rata metabolica de repaus, cu alte cuvinte, consumul scazut de energie pe perioada de repaus creste organismului cu 29%. Pe de alta parte, resveratrolul arata un efect surprinzator de a suprima pofta de mancare: cantitatea de alimente consumate scade cu 13%. Alte efecte minore sunt adaugate, cresterea unui hormon digestiv (insulinotrop dependent de glucoza polipeptida), implicat in utilizarea rezervelor de grasime.

Resveratrolul ar putea fi luat ca un supliment alimentar de catre oamenii care lupta impotriva obezitatii? Nu este exclus ca acesta sa devina un tratament pentru obezitate, dar pentru moment cercetarea nu este suficienta pentru a determina efectele reale ale acestui element asupra oamenilor. Daca doriti ca vara urmatoare sa etalati un corp frumos cand purtati costumul de baie, mancati sanatos si mai presus de toate nu mai mancati pana la satietate!

Un supliment alimentar cu Resveratrol este si cel produs si comercializat de Calivita sub numele de Resveratrol Plus. Acesta poate fi cumparat de la distribuitorii Calivita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *