Scapa de tentatii

Share Button

tentatii dulciuriTentatiile sunt motivul principal pentru care oamenii nu reusesc sa piarda kilogramele in plus depuse in timp atunci cand isi spun – vreau sa slabesc. Atrasi in subconstient de ceea ce nu au voie, este de ajuns ca oamenii sa faca un singur pas gresit pentru a scoate corpul din starea de ardere a grasimilor.

Adevarul e ca, atunci cand vine vorba de diete de slabit, principalele tentatii sunt dulciurile(bogate in zaharuri, deci in carbohidrati cu eliberare rapida), urmate de produsele panificatie proaspete si de alcool.

De ce sunt dulciurile periculoase?

Pentru ca, prin natura lor, contin zahar, un carbohidrat cu eliberare rapida, care furnizeaza corpului o cantitate destul de mare de energie. In conditiile in care de cele mai multe ori nu se face efort fizic intens dupa ingerarea dulciurilor/deserturilor, corpului ii este imposibil sa consume surplusul de energie, deci este nevoit sa o depoziteze pe corp sub forma de tesut adipos. Daca spui „vreau sa slabesc” e bine sa te gandesti serios ce faci cu dulciurile, pe Slabescu.ro gasesti prezentare a 4 produse ce ajuta in reducerea poftei de dulciuri..

Mai mult, pe langa sansele de a acumula tesut adipos, creste riscul de diabet, dar si de boli cardiace. Practic, sangele se ingroasa, blocand arterele, facand astfel ca circulatia sangelui sa fie extrem de ingreunata(lucru care deseori, poate duce chiar si la o moarte subita).

Revenind la tentatii, cea mai simpla metoda de a nu le cadea prada este sa nu le aveti in preajma. Arderea grasimilor este un proces continuu, care nu ar trebui sa fie intrerupt de gustari interzise, indiferent de cat de mici sunt ele. Nu ai cum sa slabesti, mai bine zis, atat timp cat corpul primeste des exact lucurile “interzise”, asta fiind de fapt una dintre regulile de aur ale oricarei diete.

O veche zicala spune ca “cel mai greu lucru din lume nu este sa suporti durerea, ci sa incerci sa te opui placerii”. Ori asta, luand in considerare cele de mai sus, e totul o chestie de mindset, de vointa, de cat de mult isi doresc unii sa arate mai bine, sa fie mai sanatosi si sa dea jos cele cateva kilograme. Nerenuntand insa la tentatii, toate eforturile de a slabi nu vor aduce decat frustrare si niciun alt rezultat pozitiv.

Multumim site-ului Dr Slabescu (www.slabescu.ro) pentru acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *