Sucul de noni si alaptarea

Share Button

noniMulte femei se intreaba daca sucul de Noni este compatibil cu alaptarea si daca acesta este util. Renumit pentru beneficiile sale asupra vitalitatii si functionarii organismului, Noni ar putea sprijini femeile care au nascut de curand, si care doresc sa alapteze.

Femeile care alapteaza nu stiu ce sa creada, nu au idee daca acesta stimuleza sau nu lactatia, daca influenteaza gustul laptelui matern, mai ales daca iau in considerare gustul lui amar.

Iata care este rezumat utilizarii de noni in conceptie, sarcina si alaptare.

Alaptarea si sucul de Noni

Stim despre beneficiile fructelor de noni ca sporesc vitalitatea, stimuleaza sistemul imunitar, reduc durerea si restabilesc echilibrul la un numar mare de functii metabolice, inclusiv createrea parului.

In mod traditional, in Tahiti, sucul de oni este utilizat de asemenea pentru mai multe scopuri legate de sarcina si maternitate.

Frunzele si fructele de noni au fost utilizate in mod traditional pentru a induce menstruatia si pentru efectul lor abortiv, la doze probabil suficient de puternice. Oricum, ca o masura de precautie, femeile sunt sfatuite sa evite consumul excesiv de suc de noni in timpul sarcinii, mai ales in primele 3 luni.

In schimb, se pare ca femeile care sufera de infertilitate pot ramane insarcinate dupa o cura cu suc de noni,dar numai daca dificultatile lor sunt legate de deficiente sau disfunctii organice pa care pot sa le echilibreze componentele din sucul de noni.

Pentru aceleasi virtuti restaurative, polinezienele beau suc de noni ca sa-si recastige puterea dupa nastere si in timpul alaptarii.

Sucul de Noni si copilul tau

In acest moment nu exista informatii cu privire la beneficiile unei astfel de utilizari la copii, dar in ceea ce priveste mama, consumul de suc de noni ar fi un ajutor bun.

In faimosul sau raport „Noni, fructul tropical cu 101 de proprietati medicinale„, Dr. Neil Solomon ne asigura de faptul ca, „Noni poate fi consumat de catre femeile gravide si / sau care alapteaza„.

In plus, pentru cei care ar putea avea temeri cu privire la posibilele complicatii hepatice, a raspuns la intrebarile ridicate pe acest subiect, Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) care a studiat in mod specific problema si a concluzionat ca nu exista o relatie de cauza – efect intre Noni si hepatita acuta.

Din cele mai cunoscute sucuri de Noni de la noi din tara este cel comercializat de Calivita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *